Zakendoen3 mei '12 15:50

Wereldveroveraars | Librije gebruikt wegwerpservies SD Trading

Auteur: Marike Schols

Driesterrenchef Johnny Boer van de Librije serveert zijn eten op het duurzame wegwerpservies van Wereldveroveraar Thomas Kascha tijdens een culinair festival.

"Het is ongelooflijk belangrijk voor mijn merk om gezien te worden met dit soort mensen", aldus een trotse Kascha. In totaal zijn er vijftig Michelin sterren op aanwezig op dit festival ´Chefs revolution´. Veel van die chefs gaan hun werk laten zien op het wegwerpservies van de eigenaar van SD Trading. Hij hoopt daar nog meer deals te sluiten. Veel chef's doen mee aan culinaire festivals zoals Taste. Kascha is met veel van die festivals in gespre.

Het is niet alleen mooi, maar het is ook zuiniger kwa ruimte en dus logistiek gezien een voordeel op bijvoorbeeld porcelein.

Daarnaas zet hij in op brand journalism. Consumenten zijn niet zozeer merken aan het volgen, maar veel meer geinteresseerd op het verhaal achter het merk. Een soort storytelling. Waarom je hierin onderneemt, wat je wilt bereiken, dan zijn mensen bereid je te volgen. Wil inzetten op duurzaamheid EN schoonheid. Hij vindt het belangrijk dat er minder plastic op de markt komt en dat doe je met dit materiaal en dan zorg je er ook voor dat het er mooi uitziet.

Hoe doen onze ondernemers het in het buitenland? Wat is er voor hen over de grenzen te winnen? Maar ook: welke valkuilen komen ze tegen? Het FD en BNR volgen een jaar lang 10 ondernemers die de wereld veroveren. Thomas Kascha is eigenaar van SD TRading, dat duurzaam wegwerpservies produceert en verhandelt.

Lees meer op Wereldveroveraars.nl


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen