Zakendoen1 mei '12 12:06Aangepast op 3 mei '12 13:19

Wereldveroveraars | Oud Hollands blauw-wit ingeruild voor felle kleuren

Auteur: Marike Schols

Héél Amerika moet aan de stroopwafels en daar gaat Wereldveroveraar Joost Kling van EatDutchWaffles voor zorgen. Het enige wat hij daarvoor nodig heeft, is een nieuwe verpakking....

E-sport Waffles. Energize for your sport. Dat staat er op de felgekleurde verpakkingen waar Kling aan gewerkt heeft. De Werelveroveraar wil het juist anders doen dan de andere verkopers van de stroopwafel en vermijdt dus het Oud Hollandse blauw op de verpakking. Kling zet zijn stroopwafels op de markt als een Amerikaanse koek. Er is geen enkele verwijzing naar Nederland.

Nu de verpakking af is, is het tijd om de supermarkten met de koek kennis te laten maken. Kling heeft hiervoor zogeheten buyers ingehuurd. Zij zijn de link tussen het product en de winkelier en gaan ermee langs de supermarktketens. "Wall Mart is mijn einddoel", aldus Kling.

Hoe doen onze ondernemers het in het buitenland? Wat is er voor hen over de grenzen te winnen? Maar ook: welke valkuilen komen ze tegen? Het FD en BNR volgen een jaar lang 10 ondernemers die de wereld veroveren. Joost Kling is eigenaar van EatDutchWaffles, dat stroopwafels maakt.

Lees meer op Wereldveroveraars.nl


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen