Zakendoen1 aug '13 11:30Aangepast op 1 aug '13 21:54

Zakendoen Met | Bouwgarant, Ketelbinkbier en cloud camera's

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag doet Frits Huffnagel zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Bouwgarant
Als je een woning laat bouwen, is het wel de bedoeling dat deze ook afgebouwd wordt. Zo vanzelfsprekend is dat niet. In deze tijden van crisis gaan er per maand zo'n 140 bedrijven failliet. BouwGarant springt in dat gat. De stichting geeft garanties af voor nieuwbouwwoningen. Voor de crisis maakte men zich niet zoveel zorgen of huizen wel afgebouwd worden. Maar om tegenwoordig de financiering bij banken rond te krijgen, heb je bijna altijd een garantie nodig. Directeur Rob de Groot van BouwGarant legt uit hoe de nieuwbouwgarantie werkt.

Ketelbinkie
Steeds vaker drinken we een ambachtelijk biertje. Rotterdam heeft er een nieuwe brouwerij bij, Ketelbinkbier. Gijs Burgers, is op zolder begonnen met brouwen. Na zijn studie kon Burgers geen werk vinden, dus pakte hij het brouwen van het Ketelbink bier professioneler aan. Frits proeft straks in de uitzending het Ketelbinkbier.

Vakantiehuisjes
Niet meer handmatig de vakantiewoningen aanmelden bij verschillende boekingsites. Met één druk op de knop, staan je appartementen op websites als booking.com, Airbnb, Expedia. Het is een gat in de markt waar Patrick Grasso, CEO van BillyPDS, is ingesprongen. Het gaat zo goed, dat hij kantoren door heel Europa kan openen.

Cloud camera
Hoe ga je te werk als een gigant als Panasonic jouw bedrijf wil overnemen en wat betekent dat voor het bedrijf? Dat overkwam Rishi Lodhia en Tijmen Vos, oprichters van cameramanager.com. Ze hadden nog nooit onderhandeld. Met juridisch en financieel advies kwam het rond. Cameramanager.com heeft de eerste cloud camera ter wereld gebouwd. Je sluit je camera aan op je internetnetwerk en de beelden kun je terugzien op bijvoorbeeld je mobiele telefoon of je computer.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen