Zakendoen20 dec '12 14:10

Zakendoen met Apps | YouTube Capture, Snowciety en OpenLabel

Auteur: BNR Webredactie

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: YouTube Capture, Snowciety en OpenLabel.

YouTube Capture voor iPhone (Gratis)
Filmpjes uploaden naar YouTube was nog nooit zo makkelijk. Met deze app hoopt Google waarschijnlijk nog meer content te genereren voor YouTube. De app laat je zeer eenvoudig een filmpje dat je vanuit de app opneemt, naar YouTube uploaden. Nu kan dat met meerdere apps, maar deze app laat je ook andere zaken eenvoudig direct instellen, zoals wie de filmpjes mogen zien volgens de instellingen zoals YouTube die hanteert (openbaar, niet-openbaar en prive). Daarnaast zie je direct in de app met welke URL je de film kunt delen en kun je vanuit deze app ook de films weer verwijderen van YouTube. Heel handig dus voor mensen die veel publiceren op YouTube, maar bijvoorbeeld ook voor diegenen die even iets filmen om iets te laten zien aan iemand anders: filmen, linkje delen en als het bekeken is, meteen vanuit de app weer verwijderen.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone.

Snowciety voor Android en iPhone (Gratis)

Het skiseizoen staat voor de deur en dus gaan we bepakt en bezakt met gadgets de pistes op. Daarbij gebruiken genoeg mensen ook sporttrack apps om hun routes te plotten en stats te zien als gemiddelde snelheid, maximum snelheid en wat al niet meer. Snowciety biedt ook de afgelegde routes, maar pakt het anders aan. Niet alleen heeft deze dienst alle kaarten van de Europese skigebieden opgenomen zodat je daadwerkelijk kunt zien op welke piste je staat, maar zie je ook waar je vrienden zijn. Dit kun je realtime zien, als iedereen zijn dataroaming aan heeft staan of op wifi zit, maar je kunt de app ook off-line gebruiken in welk geval je al je data kunt syncen als je wel op Wifi zit. Je kunt dan van je vrienden de afgelegde routes zien en elkaars gegevens becommentariëren. Overigens skiet 90% van de wereldwijde skiërs in eigen land dus die hebben de roaming beperking niet en de app is niet slechts voor ons NL-ers bedoeld. In een update die begin volgend jaar het licht ziet zijn plannen om een noodservice op te nemen die alarmdiensten en vrienden alarmeert zodra je in de problemen komt, waarbij de app heel nauwkeurig je positie door kan geven. Nu al interessant om te downloaden en zeker in de gaten houden voor komende updates.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone en hier voor Android.

OpenLabel voor iPhone (Gratis)

De transparantie over producten door consumenten is zojuist weer een beetje groter geworden. De app Open Label maakt het mogelijk om van elke product waar een streepjescode aan hangt een review te geven. Door met de app een streepjescode te scannen kun je een eenvoudige review geven waarin je simpelweg aangeeft of je het product wel of niet moet kopen. Daarbij kun je dan nog een korte uitleg geven. Als iemand anders met de app al eerder hetzelfde product gescand had dan kun je aan dat product je mening toevoegen. Staat het nog niet in de database, dan kun je het eenvoudig toevoegen met een foto en je eigen beschrijving. op die manier moet de database snel gevuld gaan worden. De app geeft een lijst met categorieën waarom je het product wel of niet moet kopen. Dit is voor consumenten een mooie manier om snel te checken of er al iets over product gezegd is, maar ook voor de fabrikanten die ze produceren. Die kunnen, als het veel gebruikt gaat wording, op die manier goed bijhouden wat de gedeelde mening is. Uiteraard kun je de publieke "faming or shaming" doorzetten naar Facebook als je een product gewaardeerd hebt.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen