Zakendoen14 dec '12 12:41

Zakendoen Met | Social Knowledge, Quick.IO en Fuel Monitor

Auteur: Anne-Greet Haars

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Social Knowledge, Quik.IO en Fuel Monitor.

Social Knowledge voor iPhone en Android (€0,89)
Ken je de psyche van de mens? Deze app laat je op een speelse manier kennis maken met datgene wat de mensen drijft door je elke dag een vraag te stellen die je met ja of nee kunt beantwoorden. Je krijgt pas de volgende dag het goede antwoord te zien en meteen een nieuwe vraag. Dat elke dag. Op die manier leer je elke dag een nieuwe wetenswaardigheid over het gedrag van de mens. Er zit een spel-element aan vast doordat jouw scores van antwoorden afgezet worden tegen de scores van andere spelers. Apart, leuk om te doen en misschien zelfs ook nuttig.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone en hier voor Android.

Quik.IO voor iPhone en iPad (€2,69)
Mensen die wel eens een video op hun iPad of iPhone hebben proberen te zetten zullen tegen allerlei conversie issues aangelopen zijn. Je moet de video's eerst omzetten naar een mp4 bestand en via iTunes uploaden om het af te kunnen spelen op je iOS device. Nu kun je via bepaalde tools wel eenvoudig video en audio streamen vanaf een PC of Mac naar je device, maar Quik.io combineert heel handig beide functies voor totaal gebruik gemak. Heb je op je Mac of PC films, foto's of muziek staan die je off-line wil kunnen gebruiken op je iOS device, dan installeer je de app op iPhone en iPad en wat software op je computer. Vervolgens kan je vanaf je iOS device bij die bestanden op je computer en deze direct overzetten naar je device. De software op je computer converteert realtime de bestanden zodat je niet met tussen-conversie-programmaatjes aan de bak hoeft. Ben je wel op een netwerk en heb je geen opslag ruimte op je iPad, geen probleem, hij streamt het ook vanaf je computer naar je device zonder dat het lokaal opgeslagen wordt. Wil je iets delen met je vrienden, ook dat kan want met een druk op de knop kun je de bestanden ook naar het device van je vrienden sturen zodat die het kunnen streamen of downloaden. Ideaal om voor dat autoritje nog even een filmpje voor de kids op de iPad te zetten. Rust op de achterbank!

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone.

Fuel monitor voor iPhone (€1,79)
Er zijn genoeg apps die je op basis van een gemiddeld gebruik per kilometer en afstand laten weten hoeveel een rit zal kosten, maar Fuel monitor berekend op basis van daadwerkelijk gereden afstand en snelheid je verbruikskosten. Binnen de app vul je na de eerste keer opstarten eerst in welke auto je hebt, op basis waarvan hij het stadsverbruik en snelweg verbruik uit een database haalt. Ook voeg je de benzineprijs per liter in en welke meeteenheden je wil gebruiken. ("miles per gallon" of "km/liter"). Zodra je op een grote startknop druk begint de rit en rekent de app op basis van GPS afstand en snelheid uit wat je verbruik is op elk moment en zie je een soort taximeter meelopen van je verbruikskosten. Dat wordt ook visueel weergegeven in een meter die van rood naar groen uitslaat. Aan het einde van de rit druk je op stop en kun je op Googlemaps je rit zien en wat het gebruik op welke stukken van het traject was. Uiteraard geeft de app de gereden afstand weer, de tijdsduur en je snelheid. De app houdt een lijst bij van alle ritten die je gemaakt hebt, dus je kunt eenvoudig je benzinekosten berekenen over meerdere ritten. Handig als je de reiskosten wil delen met carpoolers of je vrienden!

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone.

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen