Zakendoen19 okt '12 13:54

Zakendoen met Apps | Polltracker, GoDocs en 30/30

Auteur: BNR Webredactie

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Polltracker, GoDocs en 30/30.

Polltracker voor iPhone (Gratis)
Op 6 November wordt de nieuwe Amerikaanse president gekozen. Ook daar wordt druk gepolld door verschillende instanties. Om bij te houden wat grosso modo de stand is kun je deze app goed gebruiken. De app opent met de algemene stand van zaken tussen de twee presidenten. Daaronder staat een lijst met de scores per staat. Je kunt ook van de zogenaamde "swing states" zien wat de verhouding is en in een ander tabje is de stand te zien per demografische categorie, zoals mannen/vrouwen of per afkomst of op onderwerp. Per staat is te zien wat de verhouding is tussen Obama en Romney en je kunt nog specifieker op onderwerp zien hoe de kandidaten er voor staan.. Elke categorisering kan je als favoriet opslaan om zo je eigen dashboard te creëren. Tegelijk met de president worden ook senatoren, gouverneurs en het huis van afgevaardigden gekozen en ook die polls zijn te bekijken. Kortom, voor iedereen die de verkiezingen wil volgen een uitermate uitgebreide tool.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone.

GoDocs voor iPad en iPhone (€3,99)
Opslag van data in de cloud is erg handig en populair en Google drive is een goede optie, zeker als je ook van de Google docs gebruik maakte. Deze app is een complete interface om Google docs te gebruiken en heeft alles wat je nodig hebt om al je documenten te bekijken en bewerken. Het mooie aan deze ap is dat het je ook de documenten (Excel sheets, Word docs) offline laat bewerken voor het geval je naar een plek gaat waar geen internet is, het vliegtuig bijvoorbeeld. In dat geval download je vooraf binnen de app het document en sync je het weer als je weer verbinding hebt. De app geeft je ook de mogelijkheid om de docs in andere apps te openen, te printen, te delen met andere gebruikers en om bijvoorbeeld de revisie historie te bekijken. Kortom alles voor de Google docs gebruiker.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone of iPad.

30/30 voor iPhone en iPad (Gratis)
Er zijn genoeg takenlijstjes-apps maar weinig die je forceren om een bepaalde tijd aan een taak te besteden. In deze app maak je taken aan die je van een tijdsduur voorziet. De taken kan je eenvoudig in de juiste volgorde zetten en in categorieën plaatsen. Op het moment dat je start met werken begint een timer te lopen en zodra de tijd om is krijg je een melding dat de volgende taak begint. Zo doorloop je alle taken door en als je aan het einde gekomen bent begint hij weer bij de eerste taak van de lijst. je kunt het gebruiken voor werk dat herhalend is en waarbij je duidelijk kunt aangeven hoeveel tijd je wil besteden aan een taak. Maar door de opzet van de app kun je ook je sportoefeningen toevoegen. Of simpelweg aangeven dat je na elk uur werk 10 minuten pauze moet nemen. Verzin het en voeg het toe. Doordat je verschillende lijsten kunt maken kun je dus een sport lijst maken, een werk lijst of wat dan ook. De app synchroniseert via iCloud dus je kunt op meerdere apparaten dezelfde lijsten gebruiken. Erg goed voor mensen die met vaste intervallen werken.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone of iPad.

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen