Zakendoen27 mei '13 11:42Aangepast op 28 mei '13 00:18

Zakendoen Met | Ticketscript, jonge boeren en Second Love

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag doet Rens de Jong zaken vanaf het dakterras van het Hilton Double Tree Hotel in Amsterdam.

Ticketscript
Als u wel eens een festival, concert of beurs bezoekt, dan is de kans groot dat u van hun product gebruik maakt. Met de software van Ticketscript verkopen 30.000 events in heel Europa hun kaartjes via internet. De omzet ligt al rond de 100 miljoen, maar daarmee is de groeihonger niet gestild. Binnen vijf jaar tien keer zo groot, is de ambitie van oprichter Frans Jonker

Zakendoen in Dubai
Nadat hij een tijdschrift had opgezet, ging hij in 2008 weg uit Dubai. Maar hij had altijd de ambitie om weer terug te komen en dat is gelukt. Sinds kort heeft wereldveroveraar Max Fackeldey van Your Social  zijn eigen bedrijf in Dubai.

Jonge boeren
Het moet voor jongeren makkelijker worden om boer te worden. Dat vindt staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. Om dit voor elkaar te krijgen wil ze 16 miljoen euro uittrekken, geld dat uit landbouwinkomsten vandaan moet komen. In Europa is slechts 6 procent van de boeren jonger dan 35 jaar. En dat moet veranderen, vindt John Hilhorst. Hij is zelf een jonge melkveehouder, en ook voorzitter van NAJK, de belangenvereniging voor jonge agrariërs.

Second Love
Fijn huis, een fijn leven, twee kinderen en een partner met wie je oud wil worden. Maar toch, de sleur zit er een beetje in en echt spannend is het allemaal niet meer in de slaapkamer. Kortom! Als monogaam, monotoom wordt... dan wordt het tijd om misschien eens een ander blaadje te plukken. Erik Drost heeft daar in ieder geval geen problemen mee, want hij is oprichter van de meest omstreden datingsite van Nederland: Secondlove.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen