Zakendoen3 apr '13 11:21

Zakendoen Met | George Banken, start-ups en gasopslag

Auteur: BNR Webredactie

Rens de Jong doet zaken vanuit restaurant Stork in Amsterdam-Noord.

George Banken
In één jaar met 40 procent groeien. Dat zie je in deze tijden niet vaak en zeker niet in de krimpende ict-markt. Detron groeit hard door een serie aan overnames, maar ook door te concurreren op service. Toch is het oprichter George Banken niet altijd voor de wind gegaan. Hij is vandaag hoofdgast.

Start-ups
Het mag dan al een poosje crisis heten, natuurlijk worden er in Nederland nog volop nieuwe bedrijven gestart. Twee van hen zijn vandaag te gast en komen hun idee bij ons pitchen. Het gaat om een nieuw drankje en een mkb-tool voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Informal investor Maasbert Schouten peilt de potentie van deze start-ups en geeft zijn ongezouten mening over de haalbaarheid van de plannen.

Gasopslag
Nederland is hard op weg om de gasrotonde van Europa te worden. De bel bij Slochteren raakt immers ooit een keer uitgeput en daarom zet de overheid steeds meer in op netwerken en opslag. TAQA, het staatsenergiebedrijf uit Abu Dhabi, is hier al jaren erg bedreven in. De directeur van Taqa Energy Nederland heet Jan-Willem van Hoogstraten en vertelt waarom de Arabieren hun oog hebben laten vallen op ons landje.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen