Zakendoen30 jan '13 11:30

Zakendoen Met | Meine Breemhaar, The Curious Network en schaarste aan ict'ers

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen met Frits Huffnagel komt vandaag vanuit restaurant Boathouse in Almere.

Meine Breemhaar
Wie wel eens met zijn auto over een industrieterrein rijdt, zal het ongetwijfeld zijn opgevallen: in steeds meer bedrijfspanden gebeurt helemaal niets. De leegstand is door de crisis opgelopen tot bijna 25 procent. Meine Breemhaar is de grootste aanbieder van thematisch vastgoed in Flevoland. Hij legt uit waarom het met MAC3PARK wel lukt in deze economisch lastige tijden.

The Curious Network

Ambtenaren en entrepreneurs. Zo op het eerste oog een combinatie die gedoemd is te mislukken, maar daar denken ze bij trainingsbureau The Curious Network heel anders over. Daar laten ze mensen uit de publieke sector juist kennis maken met het bedrijfsleven. Initiatiefnemer Gert-Willem Haasnoot vertelt waar er tijdens die avonden zoal gebeurt.

Schaarste ict'ers
Veel bedrijven zitten nog altijd te springen om slimme, goed opgeleide ict'ers. Dat merkte ook Paul Hennekam, die zijn carrière ooit begon als beeldend kunstenaar en zich later liet omscholen tot computerprogrammeur. Nu begint hij met een nieuw project: een eigen opleidingsinstituut dat mensen herschoolt tot wizzkid. Sander Hoeken is directeur van Infocaster, een ict-bedrijf dat al nauw samenwerkt met het onderwijs, en vertelt hoe we het tekort aan ict'ers de komende jaren moeten aanpakken.

Social media
En tot slot, Anneli Rispens. De social media-strateeg van KREM komt weer langs om te vertellen over de laatste buzz op Twitter, Facebook en linkedIn. En vandaag heeft zij het over... liefde in de trein.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen