Zakendoen7 mrt '13 10:15

Zakendoen Met | Atzo Nicolaï, architecten en het MKB

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen met Rens de Jong komt vandaag vanuit de MKB-Malietoren in Den Haag

Rens de Jong
Rens de Jong

Van Kamerlid tot directeur
Atzo Nicolaï maakte een paar jaar geleden de overstap van de plek waar hij regels maakte, naar de plek waar hij als geen ander merkt wat er in de politiek besloten wordt. Tot halverwege 2011 was Nicolaï Kamerlid voor de VVD. Nu is hij directeur bij DSM. Je neemt een enorme bagage aan ervaring mee uit Den Haag, maar tegen welke dilemma’s loop je aan? En zouden meer politici in zijn voetsporen moeten treden?

Sociaal akkoord
Minister Asscher van Sociale zaken verwacht dat werknemers en werkgevers wel tot een sociaal akkoord komen. Volgend jaar moeten er weer miljarden bezuinigd worden. Atzo Nicolaï zit naast zijn functie als directeur van DSM, ook in het bestuur van VNO NCW. Hoe staat hij tegenover de uitspraken van Asscher, is het beeld van de minister wel zo realistisch?

Red de architect
De bouw heeft het zwaar te verduren. De sector wordt het zwaarst getroffen door de crisis. En dat levert ook problemen op voor architecten. Want zonder ontwerp, geen gebouw. Maar er gloort hoop, want in het bouwakkoord is afgesproken dat architecten onder het lage btw-tarief van zes procent gaan vallen. Fred Schoorl, directeur van de Nederlandse Beroepsvereniging van Architecten, komt uitleggen hoe je je in deze tijd als architect moet onderscheiden.

Investeren
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën wil dat bedrijven weer gaan investeren, want dat geeft de economie een boost. Daarom mogen bedrijven dit jaar al de helft van hun investeringen afschrijven van de winst. Aan Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, de vraag of dit ondernemers echt gaat helpen?

Business
De TomTom kennen we allemaal, daar is niets nieuws aan. Maar Geerten van Hooff van TaF-Media heeft een handige nieuwe business app: Een navigatie-app waarmee weggebruikers elkaar laten weten hoe druk het is.

Noordpool
En de dagelijkse update vanaf de Noordpool van Lars Sorensen en kijken we met BNR-beurscommentator René de Monchy naar de laatste ontwikkelingen op de beurs.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen