Zakendoen26 jan '12 12:29Aangepast op 26 jan '12 13:17

Zakendoen Met | Vliegen, vuilnis, wegwerpservies

Auteur: Thijs Baas

Zakendoen met Rens de Jong komt vandaag vanaf het Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.

De zakenpartnervan Rens de Jong is voormalig schaatser en ondernemer Ben van der Burg.

Schiphol
Schiphol gaat fors uitbreiden. De luchthaven wil minstens 1 miljard euro investeren om door te groeien. Schiphol groeide vorig jaar met ruim 10 procent tot bijna 50 miljoen passagiers. Waar ligt de grens om aangenaam te kunnen blijven wonen en ondernemen onder de rook van Schiphol?

Schapen
Welke parallellen zijn er tussen het managen van een bedrijf en het hoeden van een kudde schapen? Volgens boer Bos zijn de overeenkomsten groot. Hij heeft er een succesvol bedrijf mee weten op te richten.

Recycling
Rijk worden van afval, het bestaat. De afvalindustrie heeft te maken met een overcapaciteit aan afvalverwerkers, en daar plukt de  recycle-industrie de vruchten van. Nederland kent een overcapaciteit aan afvalverwerkers.

Grote spelers als Van Gansewinkel Groep bedienen nu ook het buitenland om die capaciteit te nuttigen.  De recyclelaars hebben echter nergens last van. Gerard Nijssen van de Brantjes Nijssen Groep is te gast.

Franke Burink van Castanje Vermogensbeheer brengt de laatste ontwikkelingen op de beurzen.

Wegwerpservies
Je bent ondernemend en maakt duurzame, luxe wegwerpserviezen. En dan opeens merk je dat je servies wordt gekopieerd. Dat overkwam onze wereldveroveraar Thomas Kascha – producent van de mooie Wasara- en Hampi-serviezen.

Zakendoen Met is iedere werkdag live te beluisteren van 12.30 tot 14.00 uur, en komt op woensdag 25 januari live vanaf café Luden. Klik hier voor de liveplayer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen