Zakendoen18 jan '13 12:08

Zakendoen Met | Business in Leeuwarden, start-ups en waterinnovatie

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen Rens de Jong komt vandaag vanaf de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden waar de HET wordt uitgereikt, een nieuwe Friese ondernemersprijs.

Rens de Jong
Rens de Jong

De burgemeester
Ferd Crone is ruim vijf jaar burgemeester van Leeuwarden. Een stad die niet elke dag in het nieuws is, maar waar er wel van alles gebeurt. Zo steekt de overheid de komende jaren maar liefst 71 miljoen euro in twee Friese kennisinstituten, strijkt het Serious Request-circus er dit jaar neer en is Leeuwarden in de race om in 2018 te worden uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De burgervader komt uitleggen wat zo'n titel een stad oplevert. En natuurlijk willen we ook graag zijn voorspelling: komt er dit jaar dan eindelijk weer een Tocht der Tochten?

Start-ups
Dat dit programma vandaag uitzendt in Leeuwarden heeft alles te maken met De HET, een nieuwe ondernemersprijs in Friesland. Rond 13.15 uur schuiven de drie finalisten aan die meedingen om deze prijs: Green Fortune, Social Media Koffer en Club Yoga. Veelbelovende start-ups die elk op hun manier de markt veroveren in hun stad en regio.

Waterinnovatie
Na de klok van 13.30 uur gaat het vooral over water. Of liever gezegd: het verdienen aan water. Johannes Boonstra is de directeur van Wetsus, een wereldwijd hoog aangeschreven instituut op het gebied van watermanagement. Hij vertelt hoe en op welke manier de Friezen hun kennis op dit vlak exploiteren.

Dat en meer in Zakendoen Met, iedere werkdag van 12:30 uur - 14:00 uur

Gerelateerde artikelen