Zakendoen5 okt '12 13:31Aangepast op 5 okt '12 13:48

Zakendoen met Apps | Pocket.do, iLost en CanWeNetwork

Auteur: Anne-Greet Haars

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Pocket.do, iLost en CanWeNetwork.

CanWeNetwork voor iPhone en Android (Gratis).
Netwerken via LinkedIN is handig, maar elkaar face-to-face ontmoeten blijft de beste manier om je relaties op te bouwen. Deze app slaat de brug tussen de digitale connecties van LinkedIN en de werkelijkheid. Door binnen deze app in te loggen met je LinkedIN gegevens zoekt hij op basis van je locatie welke andere LinkedIN contacten er in de buurt zijn. Dat werkt uiteraard alleen als die andere relatie ook deze app gebruikt en die groep is momenteel nog niet zo groot.  De app zoekt andere gebruikers op basis van locatie, maar ook op basis van je achtergrond, zoals educatie, interesses en werk ervaring. Voor elke gevonden contact wordt in een percentage aangegeven hoe goed de match is. De belofte is dat de app uitgebreid gaat worden met andere sociale netwerken en dat je aan kunt gaan geven op welke events je aanwezig zult zijn. Op die manier wordt het eenvoudig om snel je professionele netwerk uit te breiden.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone en hier voor Android.

Pocket.do voor Android (Gratis)
SMS berichtjes typen op je telefoon blijft gepruts op een klein keyboardje. Als je achter je PC zit kun je beter je echte keyboard gebruiken. Deze app maakt dat mogelijk. Door het installeren van de app op je Android toestel en deze te koppelen aan de website, kun je vanaf dat moment vanachter je computer sms berichten ontvangen en versturen. Daarnaast maakt deze app het mogelijk om eenvoudig foto's van je telefoon op te slaan en te delen met anderen. Een mooie functie van de app is de mogelijkheid om via de browser te zien waar je toestel zich bevindt. Met de Spycam functie kan je op afstand de camera aanzetten voor het geval je toestel gestolen is en je wil zien waar het toestel gebruikt wordt. helaas werkt dit niet met de facecam dus direct in het gezicht van de dief kijken is er niet bij. De Spycam functie kan wel op commando foto's maken of om de x-aantal seconden als je dat instelt. Misschien zet hij een handlanger op de foto en dan wordt het zoeken al makkelijker. Kortom een handig appje voor het versturen van sms-jes en in geval je het toestel kwijtgeraakt bent of hij gestolen is.

Klik hier om de app te downloaden voor Android.

iLost voor iPhone (Gratis)
Hoe meer mensen dit gaan gebruiken hoe beter want met deze app kun je eenvoudig aangeven of je wat verloren bent of iets gevonden hebt. Een gevonden voorwerpen app dus. Op basis van locatie kun je met een foto aangeven wat je gevonden hebt. Hier zet je een beschrijving bij van wat het is zonder teveel weg te geven, want je moet de eigenaar kunnen identificeren door iets te vragen wat alleen hij kan weten. Als iemand zich meldt via de app, omdat hij ziet dat zijn ding bij de gevonden voorwerpen staat, kan hij contact opnemen. Indien een succesvolle match gemaakt wordt betaalt de zoeker 3 euro aan iLost voor het aanbieden van de dienst om de contact gegevens van de vinder te krijgen. Momenteel is dat overigens nog gratis. Er zijn al redelijk wat spullen die aangeboden worden en de kans dat iets bij de rechtmatige eigenaar terecht komt wordt alleen maar groter met een groeiend aantal gebruikers. Wel zorgen dat niet je telefoon zelf kwijtraakt, alhoewel, via de website kun je alle informatie ook benaderen en dan je telefoon opgeven.

Klik hier om de app te downloaden voor iPhone.

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen