Zakendoen21 sep '12 14:11

Zakendoen met Apps | WiseID, Splashtop en iFanzy

Auteur: Anne-Greet Haars

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: WiseID, Splashtop en iFanzy.

WiseID voor iPhone en Android (€4,99)

Het is het meest veilig om voor alle sites waar je moet inloggen een uniek wachtwoord te hebben. Maar de meeste mensen hebben moeite om al die wachtwoorden te onthouden en gebruiken dus voor veel logins hetzelfde wachtwoord. Met deze app sla je al de wachtwoorden die je moet onthouden op en de app zelf scherm je af met 1 wachtwoord. De opgeslagen data wordt met 256 bits encryptie versleuteld zodat de data niet van de telefoon afgehaald kan worden. De gegevens hoeven niet gesynchroniseerd te worden met een server dus gaan niet het Internet over als je dat een onveilig idee vind.

De app is uiteraard ook geschikt voor het bewaren van pincodes, creditcard gegevens, maar kan ook foto's en notities beveiligd opslaan. De app kan, naast een wachtwoord, naar wens ook geopend worden met gezichtsherkenning of het tekenen van een patroon op het scherm als je überhaupt geen wachtwoord kunt onthouden.

Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone en hier voor Android.

Splashtop Presenter voor iPad (€15,99)

Voor de presentatie tijgers die meerdere malen met hun Powerpoint of Keynote slides voor een groep staan is dit een uitkomst. Met deze iPad app bestuur je niet alleen de presentatie op de computer vanaf de iPad, maar kun je bovendien allerlei extra informatie op het scherm tonen. Naast dat je de presentatie op je eigen iPad hebt terwijl je rondloopt en dus naar het publiek gericht kunt blijven, is het ook zeer eenvoudig om met de vinger extra aantekeningen op het scherm te zetten. Je kunt op die manier realtime woorden onderstrepen, pijlen zetten, cirkels trekken, maar ook extra tekst over de slides heenzetten, delen uitgummen, en het scherm dimmen. Ook is er een handige spotlight functie om een deel van de slide donker te maken en met een lichte cirkel de focus op een bepaald deel van de slide te zetten. Alle gemaakte aantekeningen die bijgevoegd zijn kunnen met een screenshot eenvoudig gedeeld worden met het publiek. Een handige manier om slides van extra informatie te voorzien zonder dit vooraf in de presentatie bedacht te moeten hebben. 

Klik hier om de app te downloaden.

iFanzy voor iPad en Android tablets (Gratis)

De papieren TV gids staat op uitsterven door alle kabelgidsen, apps en websites die er voor in de plaats gekomen zijn. Daarnaast is het second screen in opkomst, een website of app die tijdens TV uitzendingen realtime extra informatie biedt via Internet. Deze app heeft, naast een complete TV gids met alle informatie, ook bij de programma's een directe link naar de second screens als die beschikbaar zijn. Binnen de app zie je in één oogopslag of er voor een programma een second screen is en zo ja dan kun je die binnen de app meteen openen in een fullscreen weergave. Indien mensen twitteren over een programma, kun je die tweets ook direct volgen. Uiteraard zijn er andere functies die meerder TV gidsen bieden zoals een koppeling naar IMDB, de grootste filmdatabase op het Internet, voor informatie bij films, en een eigen selectie van favoriete zenders en programma's. Ongetwijfeld zullen andere TV gids apps snel volgen want de opkomst van second screens is niet te stuiten.

Klik hier om te downloaden voor de iPad en hier voor Android.

Update: Pocket voor Android ondersteunt voorlezen van opgeslagen teksten. (Gratis)

De offline reader, waarmee je teksten van het internet kunt opslaan om later off-line te lezen, heeft voor Android een leuke update gekregen. Met pocket synchroniseer je bewaarde documenten tussen al je computers en smartphones waar de app op staat. Sla je een artikel op de PC op met Pocket, dan kun je vanaf nu met de Android app de tekst uit het artikel laten voorlezen! Handig dus voor het moment waarop je in de auto een paar artikelen wil horen. Je kunt instellen wat voor een stem gebruikt wordt en wat de lees snelheid moet zijn. Er worden meerdere talen ondersteund door Google. De app vertaald de tekst niet, maar gebruikt de juiste intonatie bij verschillende talen. handig is ook dat dit voorlezen ook off-line werkt omdat het gebruik maakt van de Speech engine die in Android zit.

Klik hier om te downloaden.

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen