Zakendoen29 mei '12 12:34

Sportzomer, mobiel opereren en veiligheid

Auteur: Pieter van den Akker

Zakendoen met Ruud Hendriks komt vandaag vanuit het Boathouse in Almere. Zakenpartner is Paul Laseur, beurscommentator en presentator van BNR’s Voorkennis.

Te gast:

Bob van Oosterhout, oprichter en directeur van sportmarketingbureau Triple Double. Het Kunduz-akkoord is officieel bekend, alle partijen hebben een lijsttrekker, de euro blijft laag staan. En dan nu tot en met half augustus even géén crisissores: voetbal, turnen, zwemmen, hockey, tennis, wielrennen. Enfin je begrijpt het: de sportzomer staat op uitbreken.

De jurkjes van Bavaria zorgde bij het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 voor een enorme rel. Maar de impact van die ambush-marketing kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor de officiële sponsoring van grote evenementen.

En:

Steeds meer ondernemers brengen sámen het geld op om niet alleen de veiligheid, maar ook de voorzieningen in hun bedrijfsgebieden te verzorgen. Het aantal van dit soort bedrijveninvesteringzones is fors toegenomen. Marlies Mulder, oprichter en directeur van De Zakenpartner, schuift aan en komt erover praten.

Verder:

13 procent van kinderen tussen vijf en zestien jaar heeft overgewicht. Dat wil Hanco Ravelli veranderen en daarom bedacht hij het sportieve speelproduct: de Curb.

Plus:

Van portiersloges tot een compleet tijdelijk hotel van 20.000 vierkante meter, zoals recent op de Maasvlakte. Flexibel bouwen heeft vele mogelijkheden. Binnenkort komen er zelfs mobiele operatiekamers.Harry van Zandwijk, directeur van familiebedrijf Jan Snel Flexibel bouwen, vertelt erover.

Luisteren dus! Zakendoen Met is iedere werkdag te beluisteren, van 12.30 tot 14.00 uur op BNR Nieuwsradio. Klik hier voor frequenties en hou altijd www.bnr.nl in de gaten voor de laatste nieuwsupdates.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen