Zakendoen1 mei '12 12:07

Zakendoen Met | General Electric, North Sea Jazz en stroopwafels

Auteur: Marjan van den Berg

Rens de Jong doet vandaag zaken met Roland Teixeira de Mattos, de CEO Benelux van General Electric. Het conglomeraat vestigt een hoofdkantoor in Rotterdam.

Van vliegtuigmotoren en medische apparatuur tot natuurlijk gloeilampen: het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric is bijna van alle markten thuis. Het techologie-concern vestigt nu een hoofdkantoor in Rotterdam, in de hoop zo zijn positie te versterken in Nederland en de Benelux.

Roland Teixeira de Mattos, de CEO Benelux van General Electric is te gast bij Zakendoen Met, dat vandaag wordt uitgezonden vanuit restaurant Stork in Amsterdam. Kan Philips de borst nat maken nu General Electric met een eigen hoofdkantoor in de Benelux komt?

North Sea Jazz
Goed nieuws voor festivalgangers: in het nieuwe bezuinigingsakkoord staat dat concerttickets niet naar het hoge btw-tarief gaan.

Of u nou lekker in de modder gaat rollen op Lowlands, of liever een glaasje champagne drinkt op North Sea Jazz… feit blijft dat iedereen die van een feestje houdt, minder diep in de buidel hoeft te tasten. Jan Willem Luyken, directeur van het North Sea Jazz festival is te gast.

Advocaat
Je zoekt als ondernemer een advocaat. Maar wie is er dan geschikt is voor jouw prangende vraag? En wat is een redelijk uurtarief?

Dat moet makkelijk kunnen, dacht Philip de Roos. Hij is advocaat en nu ook ondernemer. De Roos bedacht Legalloyd.nl, dat helpt je bij je zoektocht naar een goede, betaalbare advocaat.

Pitch
Doet u wel eens iets voor een ander, maar krijgt u er nooit wat voor terug? Met de Wederbank app kunt u uw wederdiensten managen… Floris de Langen komt zijn startup pitchen.

Stroopwafels
Wereldveroveraar Joost Kling van Eat Dutch Waffles is de man die alle Amerikanen aan de stroopwafel krijgt. Eerst als energiereep, maar sinds eind vorig jaar is hij ook bezig de o zo Hollandse koeken in de supermarkt te krijgen.

12.30-14.00 Zakendoen Met, live vanuit restaurant Stork in Amsterdam. Presentatie: Rens de Jong. Zakenpartner: Paul Laseur, beurscommentator en presentator van BNR’s Voorkennis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen