Zakendoen2 mei '12 12:29

Zakendoen Met | Betaalrevoluties, Asian Business Court en liften

Auteur: Harmen Simon Teunis

Frits Huffnagel doet vandaag zaken vanuit Cafe Luden in Den Haag met Marcel Roelants, de general manager Benelux van MasterCard.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Na ruilhandel kwamen de munten, gevolgd door biljetten. Tegenwoordig rekenen veel mensen af met plastic, maar de nieuwe betaalrevolutie dient zich inmiddels alweer aan. Geld overmaken met je mobiele telefoon. Hoe veilig is dat eigenlijk en wanneer wordt dat de gewoonste zaak van de wereld? Dat en meer bespreekt Frits Huffnagel met Roelants.

Zakenpartner is Victor Mion, directeur van het trainingsbureau Corporate Impact en schrijver van het boek One Minute Coaching.

Ook te gast is Atom Zhou, initiatiefnemer van Asian Business Court en directeur van onder andere ABC Holland. Deze maand gaat langs de A13 in Den Haag de eerste paal de grond in van het Asian Business Court. Het complex - met kantoren, showrooms een hotel en een restaurant - moet Westerse en Chinese bedrijven gaan samenbrengen. Kosten; een slordige 20 miljoen euro.

Verder is Wim Koster te gast, de directeur van Kone Nederland, dat zich helemaal toespitst op roltrappen, liften, gevelinstallaties en deursystemen. Het zijn namelijk niet alleen aannemers die lijden onder de malaise in de bouw, veel toeleveranciers moeten ook op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

Pitch
Pascal Papendorp
krijgt vandaag een minuut de tijd om zijn bedrijf Ruimer Leven te pitchen. Zijn doel? Uw woondroom werkelijkheid maken en u ruimte geven!

Wilt u een vraag voorleggen aan Frits of de gasten, twitter dan naar #zaken of @bnrzaken.

12.30-14.00 Zakendoen Met, live vanuit Café Luden in Den Haag. Presentatie: Frits Huffnagel. Zakenpartner: Victor Mion.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen