Zakendoen3 sep '12 08:57

Zakendoen Met | Zeelucht, zuivel en beursrendementen

Auteur: Marjan van den Berg

Zakendoen Met Paul Laseur komt vandaag vanuit hotel NH Atlantic in Den Haag. Zijn zakenpartner is duurzaam ondernemer Ruud Koornstra.

Zij doen vandaag zaken met Cees ’t Hart, topman van FrieslandCampina, de grootste agrarische coöperatie van Nederland, met een omzet van 9,6 miljard euro. Die omzet is vooral te verklaren door goed zaken doen in het buitenland. Zo wil FrieslandCampina bijvoorbeeld de Filippijnen veroveren.

De droogte in de VS, de stijgende voerprijzen en de achterblijvende melkproductie in Europa zal intussen het wereldwijde aanbod van melk onder druk zetten. Met welk scenario houdt 't Hart rekening?

Beleggen
Voor particuliere beleggers zijn het onzekere tijden, maar dat geldt natuurlijk ook voor de mensen die achter de fondsen zitten. Mark Leenards is directeur van beleggingsmaatschappij SBS Investments. Aan hem de taak om in deze onzekere beurstijden toch nog rendement voor zijn klanten te halen.

Quooker
Het zou een gevaarlijk, energie-vretend product zijn. Maar na 25 jaar zijn steeds meer keukens ermee uitgerust: de Quooker, oftewel: kokend water uit de kraan. De bedrijfsgeschiedenis leest als een jongensboek. Na jaren knutselen in de kelder groeide het idee uit tot internationaal exportsucces. Niels Peteri, directeur van Quooker, is te gast.

En verder
Special datingsites hadden we al voor hoger opgeleiden, voor ouderen, gehandicapten, dikke en mooie mensen. De nieuwste doelgroep die aan dit rijtje kan worden toegevoegd heet: de woningkoper en woningverkoper. De site zelfaanbod.nl beweert de woningmarkt weer in beweging te kunnen krijgen. Frans Hut krijgt 1 minuut om zijn website te pitchen.

Joost van Leenders schuift aan voor de beursanalyse.

Bent je in de buurt, kom dan gerust een kijkje nemen in hotel NH Atlantic in Den Haag.

Zakendoen Met, elke werkdag van 12.30 tot 14.00 live op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen