Zakendoen8 feb '12 12:29Aangepast op 8 feb '12 13:45

Zakendoen Met | Startups, eFaqt en freelancen

Auteur: Thijs Baas

Zakendoen met Frits Huffnagel vanuit het Academiegebouw in Utrecht op de ‘Dag van de Informal’.

Startups, ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Maar hoe maak je vervolgens de stap van startup naar een succesvolle onderneming? Hoe trek je investeringen aan? En van wie?
Te gast is Harry Helwegen, voorzitter van de Business Angels Netwerken Nederland, een netwerk van particuliere investeerders.

eFaqt
Christiaan Henny van eFaqt kon zijn bedrijf flink uitbreiden door toedoen van particuliere investeerders. Hoe zijn zijn ervaringen daarmee?

Als freelancer of zelfstandige ondernemer heb je bepaalde voordelen. Je kunt je eigen tijd indelen bijvoorbeeld. Maar er is een keerzijde. Inkoopkortingen die grote bedrijven op massa-inkopen weten te bedingen zijn voor de freelancer niet weggelegd. Of toch wel? Deze week lanceerde Marco Schoenmaker Buzdeals.nl.

Bedrijf starten
Stel: je start een bedrijf en zoekt geschikte medewerkers. Dan plaats je online een wervingsadvertentie. Maar vanaf dit najaar is ook een andere optie het overwegen waard; het platform MatchMyMission.nl. Te gast is Jan Guus Waldorp.

De laatste ontwikkelingen op de beurzen door Raphael Prins van Fintessa Vermogensbeheer.

Futuristisch
Wat twintig jaar geleden nog heel futuristisch klonk, klinkt nu heel normaal. Basisscholieren die werken aan een bureaublad waarin een inklapbare computer geïntegreerd is. Alleen moest iemand het nog even bedenken en naar de markt brengen. Te gast is Dennis Luiten, directeur van M2Desk.

Zakendoen Met is iedere werkdag live te beluisteren van 12.30 tot 14.00 uur, en komt op woensdag 8 februari vanuit het Academiegebouw in Utrecht. Klik hier voor de liveplayer.

Gerelateerde artikelen