Zakendoen14 aug '12 12:23

Zakendoen Met | Bubbelthee, rechtse kiezers en app-pitch

Auteur: Fleur de Bruijn

Zakendoen met Ruud Hendriks komt vandaag vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

De zakenpartner van Ruud Hendriks vandaag is ICT-expert Krijn Schuurman.

Gevangenen in het buitenland verliezen hun uitkering. Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken stopt deze uitkeringen vanaf volgend jaar. Privacywetgeving zat jarenlang in de weg, maar het is Paul de Krom toch gelukt. Is dit de manier om de rechtse kiezer aan zich te binden voor de verkiezingen? Dit en heel veel meer vraagt Ruud Hendriks aan Paul de Krom.

Bubbelthee
Na de champagnes en bubbelwijnen is er nu de bubbelthee. Thee voor onderweg, maar dan anders. In Den Haag opende vorige week de eerste winkel van 8-tea-5. Herdjie Zhou is oprichter van 8-tea-5 en te gast bij Zakendoen Met.

Pitch je app
Als je als bedrijf geld hebt uitgegeven aan het ontwikkelen van een app, hoe kun je deze vervolgens dan goed presenteren aan je klanten? Daar bedacht Roel Wijnterp een Tablet Stand voor. En hij krijgt een minuut de tijd om dat idee vandaag te pitchen.

Schroothoop
Het sloopbedrijf ging op de schroothoop, duurzame energie moest het gaan worden. Zo vond, Jaap van Eck, directeur van Eteck Energie Bedrijven, toen hij aantrad in het familiebedrijf. Het bedrijf, ooit opgericht door overgrootvader Van Eck, dreigde failliet te gaan. Maar de drastische ommezwaai werpt nu zijn vruchten af. Te gast bij Zakendoen Met is Jaap van Eck.

Zakendoen Met, iedere werkdag van 12:30 uur - 14:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen