Zakendoen8 aug '12 12:14

Zakendoen Met | Tata Steel en Streetlife

Auteur: Anne-Greet Haars

Zakendoen Met Ruud Hendriks komt vandaag vanuit de BNR studio in Amsterdam. Zijn zakenpartner vandaag is René de Monchy, economieredacteur en presentator van BNR Europa.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Tata Steel behoort tot de wereldtop in de staalindustrie. Met vestigingen in ruim vijftig landen, een productiecapaciteit van jaarlijks 28 miljoen ton staal en ruim 80.000 medewerkers. Maar hoe houdt het bedrijf zich staande met een afnemende vraag naar hoogwaardig staal en de stijgende grondstofprijzen? Te gast is Dook van den Boer, directeur van Tata Steel IJmuiden.

Streeflife
Ze zijn een van de winnaars uit het bedrijfsleven op de Olympische Spelen: het ontwerpbureau Streetlife uit Leiden. Het bedrijf ontwierp speciaal voor de Spelen het straatmeubilair. En hoewel de Spelen zondag zijn afgelopen, begint het echte werk voor de Hollandse ondernemers nu pas. 

Ondernemen
Iedere ondernemer vraagt zich zo nu en dan af of er niet meer uit z'n bedrijf te halen valt. Ja, natuurlijk! En dan hebben we het niet alleen over het financiële plaatje. Bij Ruud Hendriks schuift Thomas Blekman aan, hij schreef samen met Rosemarie Konijnenburg het boek 'orkestratie van effectuation'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen