Zakendoen7 aug '12 12:59Aangepast op 7 aug '12 14:09

Zakendoen Met | High-tech, auto-ongelukken en microgroente

Auteur: Pieter van den Akker

Frits Huffnagel ontvangt vandaag in BNR Zakendoen Met Amandus Lundqvist. Hij is voorzitter van Point-One, de vereniging van en voor hightechbedrijven en kennisinstellingen in Nederland.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Door minister Verhagen is hij benoemd tot boegbeeld van de topsector High tech Systemen en Materialen. Amandus Lundqvist is een bestuurder in hart en nieren; en niet alleen van de meest innovatieve technische bedrijven, maar ook nog even van Feyenoord. Waar ligt z’n hart het meest? En hoeveel verschil zit er eigenlijk tussen het runnen van een voetbalclub en een high-tech bedrijf?

Zakenpartner bij de uitzending vanaf de High Tech Campus in Eindhoven is financieel-economisch redacteur en presentator van BNR Voorkennis Paul Laseur.

Een ondernemer leert het meest van andere ondernemers. Dat veronderstellen de initiatiefnemers van de Academie van Ondernemers. Daarom beginnen ze per 7 september in Tilburg met een praktijkgerichte begeleiding voor directeuren en grootaandeelhouders in het midden- en kleinbedrijf. Van, voor en door ondernemers. Rob Vissers, partner van de Academie van Ondernemers, schuift aan.

Vergeet de taxibusjes, bakfietsen of bolderkarren om grote groepen kinderen te vervoeren. Je kunt ze allemaal tegelijk droppen in de Stint. Is het een bakfiets? Is het een bolderkar? Nee, het is… de Stint. Een nieuw vervoersmiddel, bedacht door Edwin Renzen en Peter Noorlander. En Edwin Renzen is hier om de Stint te pitchen.

TNO werkt aan een wereld zonder auto-ongelukken. Onderdeel TASS Automotive International is bezig met de ontwikkeling van coöperatief rijden. Dat zijn systemen die de controle van de auto overnemen op het moment dat er een onveilige situatie ontstaat. Jan van den Oetelaar, managing director Tass Automotive International - een onderdeel van TNO Bedrijven - komt erover vertellen.

Een jaar lang volgen BNR en het FD tien wereldveroveraars en hun wel en wee in het internationale zakendoen. En vandaag te gast Rob Baan, van Kopper Cress, het ambitieuze microgroente-bedrijf, die nu Japan probeert te veroveren.

Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer schuift aan voor het beurscommentaar.

Zakendoen Met Frits Huffnagel, van 12.30 tot 14 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen