Zakendoen30 jul '12 12:16

Zakendoen Met | VNO-CNW, Indexbeleggen en Sagrada Familia

Auteur: Anne-Greet Haars

Zakendoen met Rens de Jong komt maandag vanuit de BNR studio in Amsterdam. Zijn zakenpartner vandaag is economieredacteur René de Monchy.

Rens de Jong
Rens de Jong

Tachtig procent van de regels voor het bedrijfsleven komt uit Brussel. En dus moeten bedrijven die invloed willen uitoefenen op wet- en regelgeving, zich in de wandelgangen van de Europese Unie begeven. Te gast is Joke van den Bandt: zij is de permanente vertegenwoordiger van VNO-NCW en MKB Nederland in Brussel.

Ohpen
Indexbeleggen is hot. Hielden vroeger vooral institutionele beleggers zich hiermee bezig: tegenwoordig wordt het ook steeds populairder bij de particulieren. Drie jaar na de oprichting gaat Chris Zadeh met zijn vermogensbank Ohpen met dit product nu echt de strijd aan met concurrenten als ING en de Rabobank.

Sagrada Familia
De bouw van de Sagrada Familia duurt inmiddels al zo lang dat delen al weer gerenoveerd moeten worden. Het Groningse bedrijf Bionic Technology gaat de basiliek nu voorzien van een beschermlaagje zodat dat verval een stuk minder gaat. Te gast is Ton van de Klashorst, directeur van Bionic Technology uit Winschoten.

De pitch komt vandaag van Wouter van den Berg: investeerder en commercieel verantwoordelijke bij SoSocio.

Gerelateerde artikelen