Zakendoen22 aug '12 12:29Aangepast op 22 aug '12 13:12

Zakendoen Met | Langstudeerboete, The Social Shop en thuiszorg

Auteur: Anne-Greet Haars

Zakendoen met Frits Huffnagel komt woensdag vanuit de BNR-studio in Amsterdam. Zijn zakenpartner vandaag is Desiree van Boxtel: mede-oprichter van Karmijn Kapitaal.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Halbe Zijlstra afziet van de veelbesproken langstudeerboete. De staatsecretaris zelf voelt er niets voor. Morgen gaat de Kamer in debat over deze kwestie. Gaan de studenten straks massaal afhaken als de maatregel toch doorgaat? En wat betekent dat dan voor de bv Nederland? Frits Huffnagel praat er over met Marcel Wintels, bestuursvoorzitter van de Fontys Hogescholen.

The Social Shop
Wat is er mooier dan dat je klant voor jou – als ondernemer – je producten gaat verkopen? Via een nieuw initiatief – The Social Shop – is dat nu mogelijk. Is hier sprake van een win-win-situatie? Te gast is Sander Dullaart directeur van Favelafabric en oprichter van The Social Shop.

Thuiszorg
De zorg bij ouderen moet meer thuis worden georganiseerd, vindt demissionair minister Edith Schippers. Een bedrijf dat al een totaal pakket aanbiedt voor een onbezorgde dag is Alter Ego Services. Zij helpen senioren zowel in zakelijke als persoonlijke dienstverlening. Te gast is Teun van Hellenberg Hubar, mede-oprichter van Alter Ego Services.

En verder...
De pitch wordt gedaan door Reimar von Meding, KAW architecten en de beurs wordt geanalyseerd door Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

Gerelateerde artikelen