Zakendoen17 okt '12 21:47Aangepast op 18 okt '12 00:32

BNR Zakendoen Met | Faillissementen, zonnepanelen en wegwerpservies

Auteur: Fleur de Bruijn

Zakendoen met Paul Laseur komt vandaag vanuit café Luden in Den Haag Zijn zakenpartner is Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en directeur van Tendris.

Paul Laseur
Paul Laseur

Aan pensioen moet Ad Scheepbouwer voorlopig nog niet denken. Na meer dan twintig jaar aan de top te hebben gestaan bij PTT Post en KPN kiest hij nu voor een nieuwe carrière in de digitale beveiliging bij Fox-IT. Deze sector kende afgelopen jaren een onstuimige groei, hoe gaat hij zorgen voor stabiliteit?

Faillissement
Een faillissement, dat lijkt de grootste nederlaag voor een ondernemer. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog, van de bedrijven die een doorstart maken, bestaat 80 procent na vijf jaar nog. Bas Westland van e-people schuift aan.

Zonnepanelen
Eternal Sun heeft een apparaat ontwikkeld waarmee zonnepanelen doorgemeten kunnen worden. Het is vooralsnog de enige meter die goed kan testen of de nieuwe generatie zonnepanelen wel goed zijn. En dat is zeker met de opkomst van de Chinezen geen overbodige luxe. Chokri Mousaoui schuift aan, hij is eigenaar en directeur van Eternal Sun.

Wereldveroveraar
Het werk van Wereldveroveraar Thomas Kascha van SD Trading staat in het teken van vernieuwing. Op dit moment is hij met vier nieuwe producten bezig die ook nog eens in de laatste fase van ontwikkeling zijn.

Zakendoen Met, iedere werkdag van 12:30 uur - 14:00 uur


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen