Zakendoen13 mrt '12 12:30Aangepast op 13 mrt '12 13:00

No business like oil-business en wereldreizen

Auteur: Pieter van den Akker

Vandaag in Zakendoen Met: There's no business like.... olie-business. Toch investeerde Argos Oil flink in duurzame energie en is pionier op het gebied van biobrandstof. Maar de politiek kwam haar belofte over de verplichte bijmenging niet na en dat kostte Argos Oil miljoenen. Te gast is Argos-directeur Peter Goedvolk.

Je eigen bedrijf opstarten, een gezin stichten of toch eerst die wereldreis? Veel twintigers en dertigers hebben last van keuzestress. Hoe werk je toch naar een mooie carrière toe? Te gast is Niek Karsmakers. Hij schreef samen met Simone Driessen het boek: No Guts, No Story.

Alarm:
GPS-trackers bestonden al, maar nu is er ook een GPS-tracker die direct verbinding maakt met een alarmcentrale en bovendien meteen je medisch dossier beschikbaar stelt. Bedenker Vincent Ruinaard legt uit hoe het werkt.

Strand:
Het wordt weer mooi weer, dus willen we naar het strand! Het wordt wel de verborgen parel van Rotterdam genoemd: het strand van Hoek van Holland. Toch was er tot een paar jaar geleden weinig over van de badplaats van weleer. Het Hoekse strand was verpauperd. Iem Kap - directeur van Strandbeheer Hoek van Holland en uitbater van strandpaviljoen Beachclub Royal - heeft het strand weer op de kaart gezet.

Wereldveroveraar:
Wereldveroveraar Ariane Inden van Ariane Inden cosmetics schuift aan om haar laatste ervaringen in het internationaal zakendoen te delen.

Beurzen:
Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer geeft de laatste ontwikkelingen op de beurzen.

Luisteren dus! Zakendoen Met is iedere werkdag te beluisteren, van 12.30 tot 14.00 uur op BNR Nieuwsradio. Klik hier voor frequenties en hou altijd www.bnr.nl in de gaten voor de laatste nieuwsupdates.

Gerelateerde artikelen