Zakendoen17 aug '12 12:00

Zakendoen met | Mosselen, de telecombranche en vogelverjagers

Auteur: Mijke Hurkx

Zakendoen met Ruud Hendriks komt vrijdag vanuit de BNR-studio in Amsterdam. Zijn zakenpartner is reclameman Eugene Roorda en Ton Nelissen, Erwin Berkhuysen, Steinar Henskens en Giovanni Verhaert schuiven aan.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Ondernemers weten dat er verkiezingen aankomen. De ene na de andere partij schreeuwt het hardst om maar gehoord te worden. Welke coalitie moet ondernemend Nederland straks weer een boost gaan geven? Het zakenduo vraagt het Ton Nelissen, voorzitter van de Kamer van Koophandel Nederland.

Telefoonverkoop
De crisis heeft ook de telecombranche bereikt. Uit cijfers van marktonderzoeker Gartner blijkt dat de wereldwijde verkoop van mobiele telefoons in het 2de kwartaal is gedaald. Tijd voor een frisse wind, moet winkelketen Telecombinatie hebben bedacht. Aan tafel ook Erwin Berkhuysen, commercieel directeur van Telecombinatie.

Lasers
Steinar Henskens
heeft een fascinatie voor licht en vooral lasers vindt hij prachtig. Daarom bedacht hij een nieuwe techniek met lasers om vogels te verjagen. Iets voor de luchtverkeersleiders van Schiphol?

Mosselen
Giovanni Verhaert
van schaal- en schelpdierenbedrijf Roem van Yerseke vertelt meer over de Zeeuwse mossel. De schelpdieren liggen steeds vaker in de buitenlandse supermarkten. Azië kan een nieuwe groeimarkt zijn voor de Agrofoodsector uit Zeeland, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau. Zitten de Aziaten te wachten op de Zeeuwse mossel? 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen