Zakendoen28 aug '12 12:48

Zakendoen Met | Bloemenman, staalman, cosmeticavrouw

Auteur: Fleur de Bruijn

Zakendoen Met met Ruud Hendriks komt vandaag vanuit café Luden in Den Haag. Zijn zakenpartner is Willem van Leeuwen, directeur van Spirit Group.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

De Europese crisis lijkt totaal voorbij te gaan aan de bloemenveiling in Aalsmeer, want die draaide het afgelopen jaar een exportomzet van 4,16 miljard euro. Wat staat er dan nog op je to-do-lijst als CEO? Timo Huges, CEO van Flora Holland, een van de grootste bloemenveilingen ter wereld en monopolist in Nederland op dat gebied, is vandaag te gast bij Zakendoen Met.

Stoom afblazen
Deadlines halen, klanten bellen, e-mails beantwoorden: zeker in deze tijd van bezuinigingen neemt de druk op de werkvloer alleen maar toe. Hoe zorgen we dat we op tijd stoom afblazen? En hoe houden we onszelf en ons personeel gezond? Mikkel Hofstee, oprichter van LifeGuard en specialist in gezondheidsmanagement, schuift aan om over dit onderwerp te praten.

Van het nieuwe Stedelijk Museum tot aan het Amerikaanse leger: het product van Gert Frederiks, topman van Teijin Aramid, kom je overal tegen.

Speuren naar grondstoffen
Je kunt veel zeggen van Ariane Inden, maar een ouderwetse importeur is ze niet. Ze koopt geen kant-en-klaarproducten, maar speurt zelf Europa af naar nieuwe grondstoffen voor nieuwe crèmes en make-up. Ariane Inden, van Ariane Inden Cosmetics, is net terug van haar speurtocht door Europa en schuift aan als wereldveroveraar.

Gerelateerde artikelen