Zakendoen2 mei '16 16:49Aangepast op 3 mei '16 15:10

3 mei | Rabobank, Startup Fest en KnappeKoppen

Auteur: Elke van Boxmeer

René de Monchy doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Crowdfunding
De Rabobank stapt in crowdfunding voor het mkb. Het wordt door alle kapitaaleisen steeds lastiger om ondernemers bancair krediet te verstrekken. De bank gaat ondernemers nu actief doorverwijzen naar crowdfundingplatformen Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Ze komen alledrie langs.

Startup Fest
Na vrachtwagens komen nu ook startups uit het Oostblok naar Nederland. Ditmaal tijdens de Startup Fest eind mei. En wat je van ver haalt is goed, zegt drijvende kracht achter het evenement Lennart Kaag. Wij spreken met hem over hippe startups van achter het ooit IJzeren gordijn.]

Bijbanen studenten
In plaats van chef koffie halen of nachtreceptionist moeten bijbanen van studenten functioneler zijn. Dat is de doelstelling van startup KnappeKoppen, dat na Amsterdam en Utrecht nu ook actief is in Delft. Zij willen studenten koppelen aan het bedrijfsleven. We spreken erover met Wouter van den Brink.

Zeeland en Spanje
Het Zeeuwse familiebedrijf De Appelaere, producent van fruitsappen, gaat de Spaanse markt op. Het bedrijf stond afgelopen week in Barcelona op de Alimentaria, de grootste beurs op het gebied van eten en drinken in Zuid-Europa, en vertellen bij ons hoe je Spanjaarden nu Zeeuwse sinaasappelsap leert drinken.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen