Zakendoen17 nov '11 12:14Aangepast op 22 nov '11 15:35

Zakendoen Met | Egg Helmets en Chinees ondernemen

Auteur: Maurice Driessens

Hoe wordt een student een goede ondernemer? Word je tijdens je opleiding al voldoende gestimuleerd om het bedrijfsleven in te gaan?

Zakendoen met Ruud Hendriks is op het Breaking Out event in de Vrije Universiteit, waar studenten en ondernemers elkaar ontmoeten.

Te gast in Zakendoen met zijn Mirjam van Praag van het Amsterdam Centre for Enterpreneurship en Hubert Deitmers, directeur van Van der Ende & Deitmers.

Hoe krijg je je kind zover dat het een helm opzet op de fiets. Met die vraag worstelde Rick Keijzer nadat hij al fietsend, samen met zijn dochter, bijna was gevallen. Keijzer besloot nieuwe helmen op de markt te gaan brengen: Egg Helmet.

Hoe ondernemen Chinezen? Kunnen wij nog wat leren van het bedrijfsleven in China. 16 studenten uit Amsterdam gaan dat binnenkort onderzoeken. In Zakendoen met twee van deze studenten aan tafel: Koon-Sang Tsang en Nico van der Leur.

Zakendoen met Ruud Hendriks zendt donderdag uit vanaf het Breaking Out event in de Vrije Universiteit in Amsterdam. ZDM is iedere werkdag van 12.30 tot 14.00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen