Zakendoen24 jun '16 16:27Aangepast op 29 jun '16 12:37

27 juni | Qurrent, Watermelon en Boatsters

Auteur: Martje Schoemaker

Precies een jaar geleden ging Boatsters van start, één van de Nederlandse deelplatformen voor de verhuur van boten. Net als Barqo en Tubbber willen zij de Airbnb op het water worden. Oprichter Nick Gelevert over de liefde voor boten, lastige regelgeving, de deeleconomie en natuurlijk de concurrentiestrijd.

Qurrent
De strijd om de energie-hopper wordt steeds groter. Op dit moment strijden zo'n 30 energieleveranciers om een stukje van de taart. In 2015 wisten zij 1 op de 7 huishoudens te verleiden tot een overstap. En de verwachting is dat dit alleen maar meer wordt. Hoe ga je als groene energiecoöperatie om met dit geweld? Te gast is Richard Klatten, directeur van Qurrent.

Watermelon
Urenlang in de wacht hangen bij de klantenservice is verleden tijd als het aan Alexander Wijninga en Carl Haas ligt. Met hun start up Watermelon stellen ze andere bedrijven in staat om via Whatsapp hun klanten te helpen. Krap een week geleden werd Alexander uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van het jaar en nu is hij te gast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen