Zakendoen11 jul '16 16:32Aangepast op 13 jul '16 16:55

12 juli | Lamb Weston-Meijer, Asset Measurement, en Hemelswater

Auteur: Thomas Groenewold

Steeds meer Russen eten westers voedsel en daarom investeert aardappelverwerker Lamb Weston-Meijer uit Zeeland miljoenen in de eerste Russische frietfabriek.

Ruud Hendriks doet zaken met CEO Bas Alblas. We hebben het over de Nederlandse aardappelkennis, de internationale afzetmarkt van fastfoodketens en zakendoen in het nieuwe Europa.

Asset Measurement
Veel rendementen die vermogensbeheerders presenteren op internet zijn niet waarheidsgetrouw, zeggen de ondernemers achter Asset Measurement. Reden om een vergelijkingstool te bouwen om portefeuilles te checken en naast elkaar te zetten. Oprichter Jos van Heese over zijn bevindingen, de AFM en ambities over de grens.

Lightspeed
Lege winkelstraten zijn killing. En dus moet je nadenken over wat te doen met met leegstaande winkelpanden. Ruud Stelder van Lightspeed, een aanbieder van webshops en kassasystemen, ziet de oplossing in flex-plekken voor winkeliers.

Hemelswater
Normaal gesproken laten we regenwater gewoon de grond in stromen, maar het kan ook anders gebruikt worden: Namelijk voor het maken van bier. Dat is precies wat het bedrijf Hemelswater doet... Te gast is initiatiefnemer Joris Hoebe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen