Zakendoen19 aug '16 09:28Aangepast op 26 aug '16 15:59

19 augustus | NetApp, Slaapexpert en Puntr

Auteur: Martje Schoemaker

In 2020 hangen er 34 miljard apparaten aan het internet en tot die tijd wordt daar nog eens 5,3 biljoen euro aan uitgegeven. Een goudmijn voor de Amerikaanse datareus Netapp, maar de concurrentie is moordend.

In ons land opereert NetApp vanuit Amsterdam en topman Gos Hein van de Wouw kan uitleggen waarom meer multinationals met verhuisplannen dat zouden moeten doen.

Puntr
Na de Nederlandse eredivisie en de Engelse Premier League, begint vrijdag ook de Spaanse La Liga met een nieuw seizoen. Een belangrijk moment voor Bastiaan Groot, want dat betekent dat zijn app Puntr ook in Spanje live gaat, net als in Turkije, waar eveneens de nationale voetbalcometitie begint. Met Puntr kun je op een simpele manier de uitslagen van wedstrijden voorspellen. Groot mikt op 10 miljoen gebruikers in 2018.

Pitches
Makkelijk! Doen wat je als consument altijd al doet en zo de welvaart herverdelen. Ook makkelijk: je bagage alvast naar je bestemming sturen. Sven de Laaf, van Travel Light en Michael van Loenen, van YouBeDo komen pitchen. Edo Roos Lindgren van KPMG zal de startups beoordelen en van advies voorzien.

Slaapexpert
We slapen te weinig en dat heeft grote gevolgen voor onze gezondheid, ons geluksgevoel en onze arbeidsproductiviteit. Dat schrijft Arianne Hufftington in "The Sleep Revolution", waarvan de Nederlandse vertaling eind deze maand uitkomt. Een van de mensen die in het boek wordt geciteerd, is slaapconsultant Els van der Helm. Zij vertelt hoe werknemers en werkgevers kunnen zorgen voor een betere nachtrust.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen