Bouw & Woningmarkt17 jan '19 10:48Aangepast op 17 jan '19 11:20

'De huurprijzen stijgen minder hard, maar kleine woningen blijven duur'

Auteur: BNR Webredactie

De huurprijzen in ons land stijgen ietsje minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit onderzoek van huurplatform Pararius. De stijging blijft voor het eerst in 3,5 jaar onder de vijf procent.

Dat lijkt goed nieuws voor huurders, maar die conclusie is iets te voorbarig, zegt directeur Pararius Jasper de Groot. 'Ik denk dat op lange termijn de huurprijzen meer zullen dalen, maar je ziet nog steeds dat de prijzen voor kleine woningen in het middeldure segment, die erg in trek zijn, stijgen.' Zolang we het woningtekort niet oplossen, blijft de druk op de prijzen bestaan, zegt De Groot.

Koning Willem Alexander en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brachten in oktober 2018 een bezoek aan de wijk Veemarkt. De nadruk van dit bezoek lag op vernieuwingen in de woningmarkt en de energietransitie.
Koning Willem Alexander en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brachten in oktober 2018 een bezoek aan de wijk Veemarkt. De nadruk van dit bezoek lag op vernieuwingen in de woningmarkt en de energietransitie. ( ANP)

Gerelateerde artikelen