Bouw & Woningmarkt6 mrt '19 18:16

VVD stelt kamervragen WOZ-waarde

Auteur: BNR Webredactie

De VVD stelt kamervragen over de WOZ-waarde van huizen. Gemeentes zitten er namelijk te vaak naast, bleek eerder uit berichtgeving van BNR. Zeventien gemeentes scoren een onvoldoende, doordat ze hun waarden niet goed inschatten of doordat de hele administratie niet op orde is, vertelde de Waarderingskamer. 'Ik wil weten welke sancties opgelegd worden, wie dat controleert en wat gemeenten doen om dat op orde te krijgen,' zegt VVD-kamerlid Helma Lodders.

Lodders wil dat de minister en de staatssecretaris van Financiën in actie moeten komen. De waarderingskamer neemt alleen waar en kan geen sancties opleggen. In de huidige situatie moeten mensen erop kunnen vertrouwen dat de gegevens goed zijn, de huidige systematiek moet volgens haar op de schop.

LUISTER OOK: WOZ-waardering gemeenten rammelt

2017-11-09 15:08:43 AMSTERDAM - Woningen in Amsterdam. De gemiddelde WOZ-waarde van een woning is in 2017 gestegen naar het hoogste niveau ooit. ANP OLAF KRAAK
2017-11-09 15:08:43 AMSTERDAM - Woningen in Amsterdam. De gemiddelde WOZ-waarde van een woning is in 2017 gestegen naar het hoogste niveau ooit. ANP OLAF KRAAK ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen