Bouw & Woningmarkt12 nov '19 09:33Aangepast op 12 nov '19 12:56

VolkerWessels: 'Veel drastischer oplossingen nodig voor stikstof- en PFAS-crisis'

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn snellere en drastischer oplossingen nodig om de stikstof- en PFAS-crisis te lijf te gaan, zegt Jan de Ruiter, CEO van VolkerWessels. Vergunningaanvragen moeten zo snel mogelijk op gang worden gebracht, met de garantie dat ze niet juridisch onderuitgehaald kunnen worden. 'Het is curieus om te zien hoe je jezelf als land in de hoek kunt schilderen, maar we doen het wel.'

De tijd van maatregelen die mogelijk over een aantal maanden effect sorteren is voorbij. 'Stikstof en PFAS hebben een enorme impact op de sector en dús op Volker Wessels. Je ziet de impact nu vooral binnen, door tenders die wegvallen en projecten die vertraagd worden. Maar die luchtbel die in de pijpleiding zit gaat volgend jaar naar buiten. Dan gaat het nog zichtbaarder worden dan het nu al is.' De Ruiter sluit zich aan bij VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, die eerder zei dat Nederland afkoerst op een zelfgeorganiseerde recessie.

Zeesluis IJmuiden

VolkerWessels heeft in het derde kwartaal, net als collega-bouwer BAM, nog eens 1 miljoen euro moeten afschrijven op de zeesluis in IJmuiden. Reggeborgh, het investeringsfonds van de familie Wessels, heeft het bod op VolkerWessels verhoogd: per aandeel wordt nu 22 euro 20 geboden, omgerekend 630 miljoen euro. Het ebitda-resultaat over de afgelopen negen maanden bedraagt 148 miljoen euro, waar dat in de eerst negen maanden van 2018 nog 130 miljoen euro was. De omzet nam ondertussen met 14,3 procent toe tot 4,76 miljard euro.

De beursintroductie van VolkersWessels op de Amsterdamse beurs.
De beursintroductie van VolkersWessels op de Amsterdamse beurs. (ANP KOEN VAN WEEL)

Gerelateerde artikelen