Bouw & Woningmarkt22 jul '20 09:55Aangepast op 22 jul '20 11:34

Ondanks verlaging maximumsnelheid geen bouwvergunningen erbij

Auteur: BNR Webredactie

Sinds de verlaging van de maximumsnelheid op de snelwegen zijn er nog geen vergunningen afgegeven voor de bouw van projecten. Dat meldt de Telegraaf. Met deze verlaging moest de stikstofuitstoot beperkt worden, zodat er weer gebouwd kan worden. Blijkbaar leidt dit langzamere rijden nog niet tot meer woningen.

Den Haag

Het kabinet-Rutte III kondigde in november de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur aan, maar ruim een half jaar na de aankondiging wachten aanvragers nog steeds op goedkeuring. Woningbouwers herkennen dat beeld. 'In de wet moet een drempelwaarde opgenomen worden, willen wij doorgaan met bouwen. Die moeten wij van Den Haag krijgen, maar die hebben we voorlopig nog niet', zegt Coen van Rooyen, directeur van branchevereniging NVB Bouw.

Beluister ook | Bouwmeesters | Eindrapport Stikstof

Provincies

Ook provincies hebben een rol te vervullen in de bouw, maar volgens van Rooyen zijn veel provincies te voorzichtig. 'Soms zie je dat een enkele ambtenaar beslist of een bouwproject doorgaat. Het is heel erg droevig dat er daklozen geen huis hebben omdat een enkele ambtenaar weigert een krabbel te zetten.'

Luister ook | Bouwsector: Bouw komt stil te vallen door de nieuwe geluidsregels

Verkeer rijdt over de A27 langs een 100 kilometer-bord.
Verkeer rijdt over de A27 langs een 100 kilometer-bord. (ANP /Jeroen Jumelet )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen