Bouw & Woningmarkt15 feb '21 10:01

GroenLinks wil infra inruilen voor woningen

Auteur: BNR Webredactie

Bouw huizen op de Ring A10 – in Amsterdam West. En op Rotterdam – The Hague Airport. GroenLinks heeft ambitieuze plannen om de wooncrisis op te lossen. Tweede Kamerlid Paul Smeulders presenteert ze vanavond in het BNR verkiezingsdebat over de woningmarkt. 'Wil je een miljoen woningen bijbouwen, dan moet je creatief zijn', zegt Smeulders.

Image
(Hollandse Hoogte / ANP Kippa)

Luister ook | PvdA haalt uit naar bedrijfsleven

Ring A10 bebouwen

Het Kamerlid zegt echte keuzes te willen voor de toekomst: 'minder asfalt, meer betaalbare woningen, en meer ruimte voor groen'. Gevraagd naar de Ring A10 zegt Smeulders dat deze weinig toegevoegde economische waarde heeft voor Amsterdam en bovendien zeer verontreinigend is. De verkeersfunctie kan zijns inziens overgenomen worden door de combinatie van de A5 en de A9.

Luister ook | Schaf verhuurdersheffing af voor verduurzaming woningen

Business case

'De bestaande infrastructuur kan het verkeer opvangen en het levert veel bouwruimte op op één van de duurste plekken van Nederland.' Smeulders verwacht dus een positieve business case. Ook zegt hij dat we creatief moeten zijn om de komende tien jaar een miljoen woningen te bouwen. Desgevraagd zegt Smeulders op het terrein van wonen het goed te kunnen vinden met de PvdA, ook onderstreept hij de uitspraak van PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen dat het bedrijfsleven moet betalen voor Zorg, Wonen en Onderwijs.

Beluister vanavond om 19:00 uur het BNR Verkiezingsdebat


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen