Bouw & Woningmarkt7 sep '21 07:59

Woonprotest verplaatst; Dam te klein voor verwachte drukte

Auteur: Diederik de Groot

Het Woonprotest in Amsterdam belooft aanstaande zondag zoveel mensen te trekken dat De Dam niet voldoende ruimte meer biedt. Daarom is in overleg met de gemeente besloten dat de manifestatie wordt verplaatst naar het veel grotere Westerpark. Dit bevestigt de organisatie van Het Woonprotest aan BNR. Na de demonstratie in het park volgt een protestmars naar de Dam.

'Door de overweldigende steun vanuit de maatschappij, lijkt het er op dat De Dam te klein gaat worden', zegt Sander van der Kraan, één van de organisatoren van het protest. 'Na overleg met de gemeente hebben we besloten dat het Westerpark zich er beter voor leent. Zeker met het oog op veiligheid en toegankelijkheid.'

Van der Kraan laat daarnaast weten dat bij het protest goed zal worden toegezien op het naleven van de coronaregels, zoals het het houden van anderhalve meter afstand. Ook zullen mondkapjes worden uitgedeeld.

Steun van politieke partijen

Zoals de naam al doet vermoeden, is de aanleiding van het protest de crisis op de woningmarkt. Verschillende politieke partijen hebben hun steun en deelname aangekondigd, waaronder PvdA, SP, Groenlinks, Volt en BIJ1. Ook een groot aantal maatschappelijke organisaties en vakbonden doet mee, zoals de Woonbond, de FNV en de LSVb.

(Sander van der Kraan )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen