Bouw & Woningmarkt14 okt '21 12:33

Expats keren terug, huren stijgen weer

Auteur: BNR Webredactie

De huurprijzen van woningen in de vrije sector stijgen weer ten opzichte van een jaar eerder, maakt woningplatform Pararius op uit het huurwoningenaanbod op de eigen site. Daarmee komt volgens de organisatie een einde aan een periode van prijsdalingen die was veroorzaakt door de coronapandemie.

Image

Luister terug | Huurprijzen verder omhoog door toestroom expats

Expats zijn terug

Per vierkante meter waren nieuwe huurders afgelopen kwartaal gemiddeld 2,5 procent duurder uit dan een jaar terug. In de voorgaande vier kwartalen ging dit cijfer nog omlaag. Vooral het wegblijven van expats tijdens de coronapandemie zorgde toen voor lagere prijzen, dachten onderzoekers destijds. Door reisbeperkingen en de overstap naar thuiswerken kwamen er lang veel minder expats naar Nederland dan voorheen.

Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot is de expatmarkt nu weer aangetrokken. 'Dit, tezamen met de al bestaande grote schaarste aan vrije sector huurwoningen, ligt ten grondslag aan de recente prijsstijging', zegt hij in een toelichting.

Amsterdam de duurste

De hoofdstad is nog altijd de duurste stad om een woning te huren, komt uit de cijfers van Pararius naar voren. De huurprijzen in Amsterdam stegen het afgelopen kwartaal met 1,6 procent. Nieuwe huurders moesten er door de bank genomen 22,44 euro neertellen per vierkante meter per maand. Ook in andere grote steden als Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht stegen de huren. Van deze steden was Eindhoven met een gemiddelde vierkantemeterprijs van 14,85 euro de goedkoopste stad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen