Bouw & Woningmarkt3 nov '21 13:40

Heijmans verwacht resultaatgroei door duurdere huizen

Auteur: BNR Webredactie

Bouwonderneming Heijmans verkocht in de eerste negen maanden van dit jaar meer huizen tegen een hogere prijs. Volgens Heijmans moest die hogere prijs worden gerekend om de stijgende kosten van onder meer materialen te ondervangen. Topman Ton Hillen verklaarde alert te blijven op stijgende inkoopprijzen en beschikbaarheid van arbeid en materialen, maar kijkt met vertrouwen uit naar volgend jaar.

De divisie Vastgoed verkocht tot en met het derde kwartaal 1721 woningen, tegen 1581 woningen een jaar eerder, zo werd in een kwartaalupdate gemeld. Door de hogere inkomsten, verwacht topman Hillen dat de omzet ook flink graat groeien. 'We hebben de verwachting dat de resultaten met twintig procent stijgen ten opzichte van vorig jaar.'

(Peter Hilz )

Heijmans stelt dat er beter gekeken is naar de inkomstenbronnen en dat er nu meer 'balans' zit in alle geldstromen. 'Er is een goede balans tussen risico-acceptatie en verdienvermogen. Ook is de balans in de orderportefeuille verbeterd. We hebben nu meerdere grotere en kleinere projecten. Daarnaast zijn er terugkerende projecten waar we voor werken. Dat heeft ons verdienvermogen verbeterd', stelt Hillen.

Bezwaar tegen vergunningen

Heijmans klaagt verder opnieuw over de slepende procedures die de woningproductie dwarszitten. Zo wordt er voortdurend bezwaar gemaakt op vergunningen en zijn procedures wat betreft ruimtelijke ordening lang. Verder zegt Heijmans alert te zijn op een verdere stijging van de prijzen van materialen en krapte op de arbeidsmarkt, zonder daarover in details te treden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen