Bouw & Woningmarkt11 nov '21 17:47

Bouw nieuw Feyenoord-stadion valt 180 miljoen euro duurder

Auteur: BNR Webredactie

Feyenoord heeft de plannen voor de bouw van een nieuw stadion voorlopig weer uitgesteld, omdat de bouwkosten 180 miljoen euro hoger uitvallen dan het bedrag van 444 miljoen dat de club als maximum heeft gesteld. De club speelt voorlopig nog jaren in stadion De Kuip, zeiden commissarissen Toon van Bodegom en Gérard Moussault op een persconferentie.

(ANP)

Het plan voor de bouw van het stadion ligt er al jaren. Er moeten 61.000 toeschouwers inpassen en het moet dus het grootste stadion van Nederland worden. Ook moet het onderdeel zijn van het grote bouwproject Feyenoord City aan de Maas.

Luister ook | Feyenoord City, voetbaltempel aan de Maas

Op de persconferentie blijkt dat het project niet definitief van de baan is. Maar voor het huidige project met de huidige bouwpartners, waarvan BAM de belangrijkste is, is het afgelopen is.

Grondstoffen

Commissaris Gerard Moussault zegt dat de hogere prijzen van de grondstoffen niet de enige reden zijn van de hoger uitgevallen kosten. 'Wij zijn begonnen op basis van een fixed bouwprijs met een contractvorm waarbij de bouwers al het risico zouden nemen. De discussie is geëindigd met een verhoging van de bouwprijs en het afwijzen van dat bouwprijsmechanisme.'

Luister terug | Gemeenteraad Rotterdam akkoord met bouw nieuw Feyenoordstadion

Ook zegt Moussault dat het lijkt alsof de bouwer BAM er niet zoveel zin meer in heeft. 'Eerder dit jaar is bij het aantreden van het nieuwe bestuur van BAM ook een nieuwe strategie omarmt. Riscovolle projecten, daar hoort een bedrag van 150 miljoen bij, zijn genoemd als maximum. Bij dit grote bedrag van 500 miljoen zijn de risico's veel groter. Er is zeker geen afstel, maar het is wel weer helemaal vanaf onderaan beginnen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen