Bouw & Woningmarkt11 jun '22 10:33Aangepast op 11 jun '22 19:14

Oud-CDA-spindoctor De Vries geeft woonminister De Jonge 'onvoldoende'

Auteur: Wesley Weerts

Woonminister Hugo de Jonge (CDA) krijgt een 'onvoldoende' van partijgenoot en oud-CDA-spindoctor Jack de Vries. De Jonge stapelt regel op regel om de hoge huurprijzen tegen te gaan. 'Maar zijn prachtige berekeningen kloppen helemaal niet', zegt De Vries in zijn huidige rol als Vastgoed Belang-voorzitter in de BNR-podcast de AEX Factor.

Beluister hier het hele gesprek en abonneer je op de AEX Factor via je favoriete podcast-app.

(ANP / REMKO DE WAAL)

Minister De Jonge wil meer mensen aan een betaalbare huurwoning helpen. Onderdeel van zijn plannen is de huurprijs aan banden leggen. Zo breidt hij het puntenstelsel uit waardoor ook huren tot €1000 en €1250 per maand gereguleerd zijn. 'Uiteindelijk realiseer je niet meer middenhuurwoningen voor de groepen die daar dringend behoefte aan hebben', concludeert voorzitter De Vries van particuliere beleggersclub Vastgoed Belang.

Door de maatregelen zouden de huurinkomsten niet meer in verhouding staan tot de kosten. Hij waarschuwt voor een verkoopgolf onder beleggers vanwege te lage rendementen: 'Als je zoiets dwangmatig doet dan is de consequentie dat onze leden hun bezit verkopen.' In dat geval zou het aanbod middenhuurwoningen krimpen, vreest De Vries.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen