Bouwen8 apr '16 16:43Aangepast op 13 apr '16 18:03

BAM-baas: Woningnood breekt wet, ook in natuurgebieden

Auteur: Thijs Baas

Met de toenemende druk op de woningmarkt in de grote steden is bouwen in natuurgebieden een serieuze optie. Dat zegt Rob van Wingerden, ceo van bouwbedrijf BAM. De zogenaamde 'rode contouren' die de gebieden afbakenen waarbinnen gebouwd mag worden, zijn volgens hem niet meer van deze tijd.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het taboe op bouwen in natuurgebieden mag best worden losgelaten, als daarmee de woningnood kan worden verminderd, zei eerder vandaag de G32, een samenwerkingsverband van steden. Van Wingerden sluit zich daarbij aan: "Het betekent dat je in gebieden kan komen waar je in een ideale situatie misschien niks zou doen. ik geloof niet dat het de bedoeling is om met de bulldozer door de mooiste natuurgebieden te gaan en we moeten oppassen dat de discussie alweer uiteenvalt in twee polen voordat 'ie echt opgestart is."
 

 

Uiteraard is het belangrijk om eerst de beschikbare bouwgrond in gemeenten te benutten, zoals veel mensen als tegenargument inbrengen. "Waarom zou je richting de natuur gaan als je een andere hele goede plek hebt waar dat niet hoeft. Dat moet je per gemeente goed bekijken en dan een afweging maken waar we met zijn allen achter staan.  "Creëer het gemeenschappelijke doel, ga er goed met elkaar over in gesprek en kijk wat het best is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen