Bouwen23 mrt '16 17:57

Rijksbouwmeester wil halfjaarlijkse prijsvraag rond maatschappelijk thema

Auteur: BNR Webredactie

Er moet een prijsvraag komen waarin de bouwsector kan inspringen op de vergrijzing. Dat bepleit Floris Alkemade, de Rijksbouwmeester in het programma BNR Bouwmeesters.

Foto: ANP
Foto: ANP

Alkemade is zo enthousiast over het aantal reacties dat hij kreeg op de vorige prijsvraag - over vluchtelingenhuisvesting - dat hij nu elk half jaar een prijsvraag wil uitschrijven over een maatschappelijk probleem waarin de bouw een rol kan spelen. "Dit bevalt inderdaad zo goed dat ik het idee heb om ieder half jaar zo'n soort thema op te nemen en het volgende thema kan zijn hoe je wijken kunt inrichten op een ouder wordende bevolking." De vergrijzing heeft wat hem betreft nadrukkelijk prioriteit.

 

Alkemades ideaal is om gebouwen die nu leeg staan om te bouwen tot woningen voor statushouders én voor iedereen die een kleine, betaalbare woning nodig heeft. "Vergrijzing is natuurlijk een enorm relevant thema en dat is precies waar de architectenberoepsgroep naar op zoek is: thema's waar ze aan kunnen werken en waar ontwerpkracht en verbeeldingskracht echt het verschil maakt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen