Bouwen11 nov '15 17:00

Radars kunnen 'amateurhoogtes' Zuidas doorbreken

Auteur: Thijs Baas

De gemeente Amsterdam onderzoekt of het door het plaatsen van radars hoger kan bouwen op de Zuidas. Dat zegt Klaas de Boer, directeur Zuidas gemeente Amsterdam. "110 meter blijft een beetje een amateurhoogte, vergeleken bij New York."

Want door afspraken met Schiphol mogen gebouwen nu niet hoger zijn dan 110 meter, omdat ze anders een gevaar vormen voor het vliegverkeer. Volgens De Boer zou een extra radar dat probleem oplossen. "We gaan al een radar bijplaatsen op Soesterberg, zodat dat probleem over is. En misschien wordt het allemaal nog wel veel beter zichtbaar als we er een derde radar bijzetten in Lelystad en kunnen we van 110 naar 210 meter."
 


 

De hoogte in
Er is inmiddels toestemming voor de plannen voor toekomstige bebouwing. “We moeten zeker de hoogte in. Wil je een businessdistrict en een woonwijk neerzetten in grote dichtheid, dan zul je dicht moeten bouwen." Daar zit overigens wel een limiet aan: het zogenaamde luchthavenindelingsbesluit. De Boer: "We kunnen nu maximaal 100 tot 110 meter hoog bouwen. Maar misschien lukt het nog om daar doorheen te breken.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen