Buitenland26 nov '15 17:59

Diplomatieke ronde Hollande werpt vruchten af

Auteur: Thijs Baas

De diplomatieke ronde van de Franse president Hollande langs wereldleiders lijkt zijn vruchten af te werpen. Ook de Britse geesten worden rijp gemaakt voor het bombarderen van IS in Syrië.

Maar ook Duitsland wil meer gaan bijdragen, zegt Duitsland-correspondent Derk Marseille. "Bij ons op de redactie zag je de lampjes telkens opflikkeren met een nieuwe nieuwsflash. Eerst ging het om tornadovliegtuigen, spionagevliegtuigen die de Franse luchtmacht kunnen ondersteunen." 
 


 

Vervolgens werd bevestigd dat er satellieten ingezet worden om lopende acties te ondersteunen en ging het over tankvliegtuigen die het mogelijk moeten maken om de straaljagers langer in te zetten. "En uiteindelijk sloot ook de Duitse marine zich aan met een oorlogsboot, dus wat dat betreft laat Merkel duidelijk blijken er alles aan te willen doen om Frankrijk daar in de strijd te ondersteunen."

Coalitie
In Groot-Brittannië liet premier Cameron vandaag weten wel mee te willen bombarderen in Syrië. Al is nog niet zeker of het Britse parlement dat ook wil, zegt onze correspondent Lia van Bekhoven. "Ergens volgende week wordt gestemd of Groot-Brittannië zich aansluit bij die internationale coalitie van 65 landen om militaire doelen van IS in Syrië te bombarderen. Áls er tenminste over gestemd wordt, want het is een onderwerp dat partijen absoluut verdeelt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen