Buitenland14 feb '16 16:59

Ex-premier Olmert van Israël de cel in

Auteur: ANP Nieuws

De Israëlische ex-premier Ehud Olmert moet zich maandag melden bij de gevangenis, waar hij een celstraf van negentien maanden moet uitzitten wegens corruptie en belemmering van de rechtsgang.De zeventigjarige Olmert werd in 2014 veroordeeld tot zes jaar cel voor omkoping in de periode van 1992 tot 2003, toen hij burgemeester was van Jeruzalem.

EPA
EPA

De zeventigjarige Olmert werd in 2014 veroordeeld tot zes jaar cel voor omkoping in de periode van 1992 tot 2003, toen hij burgemeester was van Jeruzalem. Die straf werd later verlaagd tot 1,5 jaar cel. De ex-premier werd tevens beschuldigd van belemmering van de rechtsgang omdat hij een voormalige medewerker overhaalde niet tegen hem te getuigen.

Over deze laatste aanklacht trof Olmert een schikking met de aanklager. Hij aanvaardde een straf van zes maanden en justitie stemde er mee in om de ex-premier deze straf gelijktijdig te laten uitzitten met die van 1,5 jaar cel. Een rechter haalde woensdag echter deels een streep door deze deal en besloot dat Olmert toch een maand extra de cel in moet.

Gerelateerde artikelen