Buitenland23 jan '16 16:53

China en Iran breiden handelsakkoord uit

Auteur: BNR Webredactie

China en Iran zijn het zaterdag eens geworden over een uitbreiding van hun handelsbetrekkingen tot een bedrag van 600 miljard dollar (556 miljard euro) in de komende tien jaar.De Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rohani ontmoetten elkaar zaterdag om de verdere samenwerking en verbreding van relaties in de komende 25 jaar te bespreken.

EPA
EPA

De Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rohani ontmoetten elkaar zaterdag om de verdere samenwerking en verbreding van relaties in de komende 25 jaar te bespreken. De ontmoeting volgt op de opheffing van de internationale handelssancties tegen Iran.

Rohani zei tegen het Iraanse persbureau IRNA dat het bezoek van Jinping ,,het begin is van een belangrijk tijdperk in de betrekkingen tussen China en Iran''. Jinping is de eerste Chinese president in 14 jaar die Iran met een bezoek vereert. China is Irans grootste handelspartner; in 2014 werd voor 52 miljard dollar (48,1 miljard euro) verhandeld tussen beide landen. Dat bedrag is fors afgenomen door de dalende olieprijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen