Buitenland19 nov '15 17:42

Doden en gewonden bij nieuwe aanslagen Israël

Auteur: BNR Webredactie

Vijf doden en meerdere gewonden bij aanslagen in Israël. De aanslagen vonden plaats in Tel Aviv en op de Westelijke Jordaanoever. De daders van beide aanslagen zijn aangehouden.

De steekpartij in Tel Aviv vonden plaats bij een kantoorgebouw. Twee mensen kwamen daarbij om, een derde man raakte gewond. Een derde man raakte gewond. De slachtoffers waren aan het bidden in een bidruimte toen ze werden aangevallen. De dader, een 36-jarige Palestijn, werd gearresteerd nadat hij door omstanders tegen de grond was gewerkt.

"Voor veel Israëliers is Tel Aviv een plek waar ze zich ver verwijderd van het conflict met de Palestijnen voelen. De aanslag van vandaag komt dan ook hard aan", zegt correspondent Jan Franke.Bij de tweede aanslag op de Westelijke Jordaanoever schoot een Palestijnse man met een machinegeweer op stilstaande auto's.

Onder de doden die daarbij vielen, was ook een Palestijnse man. "Dat zal zeer waarschijnlijk een ongeluk zijn geweest", zegt Franke. Ook raakte een Amerikaanse toerist gewond. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Gerelateerde artikelen